Vælg en side

DANIA BRASS ENSEMBLE

 
DANIA BRASS blev stiftet i 2010 af Mogens Andresen og Daniel Drage.
Mogens Andresen spillede i Det Kgl. Kapel 1974-1988 og var professor på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium 1988-2012. Fra konservatoriet kommer en kreds af tidligere studerende og fra Det Kgl. Kapel kommer solotrompetist Ketil Christensen.

 

 

 

DANIA BRASS STORE BESÆTNING SPILLER PÅ KRONBORG TIL “HAMLET IN CONCERT” 

 

KONTAKT: DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: (45) 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

 

 

 

 

Som udgangspunkt er DANIA BRASS en messingkvintet bestående af:
KETIL CHRISTENSEN – trompet, TANJA FANTH  ANDERSEN – trompet, TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN – horn, RONNI MILES BEBBER – trombone og  MOGENS ANDRESEN – euphonium & lur, lejlighedsvis suppleret med DANIEL DRAGE – slagtøj og lur, samt ANGELICA ASP – sopran.

 

 

Men DANIA BRASS spiller også i forskellige formationer helt op til 14 musikere, så i ensemblet kan man også møde: Nanna Lotzkat, Karl Husum,Lars Husum, Jens Gottholdt, Dennis Andersen og Leon Samalson – trompet, Lasse Mauritzen, Lisa Mauritzen og Oskar Lejonklo – horn, Martin Boensvang, Alex Tim Nielsen – trombone, Kristjan Berger – trombone og euphonium, Sune Wedam – bastrombone, Jesper Hyllested – tuba, Jakob Weber – slagtøj.

 

 

De har alle en stor erfaring med at optræde i mange forskellige sammenhænge lige fra kirkekoncerter, koncerter med ny musik til skolekoncerter. DANIA BRASS repertoire er da også meget alsidigt, lige fra renæssance-musik fra Christian IV’s hof, over ny kompositionsmusik til Jazz-præget underholdningsmusik, og “historier” med musik. Og al musikken er arrangeret af dem selv.
 

FRA EN SKOLEKONCERT MED DANIA BRASS ENSEMBLE

 

Anthony Holborne – 3 Danse spillet af Dania Brass’ Messingkvintet og slagtøj

 

Marin Marais – Le Basque spillet af Dania Brass’ mellemstore besætning

 

Richard Strauss – Festmusik der Stadt Wien spillet af Dania Brass’ helt store besætning

 

 

 

 

 

 

ANGELICA ASP – SOPRAN er Dania Brass Ensembles sangsolist. Hun er uddannet fra DKDM og har debuteret fra solistklassen  på Syddansk Musikkonservatorium. Hun har sunget roller som Ottilie i “Sommer i Tyrol”, Valencienne i “Den Glade Enke” og Annina i “La Traviata” og medvirket som korist i opsætninger på Det Kgl. Teater, Opera Hedeland og Malmö Opera. Angelica har medvirket som solist i adskillige performance på Lilith Performance Studio i Malmö, bl.a. Morgan Schagerberg: ”Konservburksdjungeln” ved ”ACTS” på Museet for Samtidskunst i Roskilde og Lilibeth Cuenca Rasmussen: ”Mis United”. Hun er medlem af renæssance- og barokensemblet Violon-Banden, husorkester ved Rosenborg Slot.

 

 

 

 

Tidlig aften. Medio August. 2018, Kronborg slot – Stedet er ‘Hamletscenen’.

Den fantastisk smukke scene er bygget midt i voldgraven med Kronborg slot som baggrund. På den høje scene sidder 13 musikere på række. Dania Brass er et Brass ensemble, der spiller på et højt professionelt niveau. Klangen er elegant og symfonisk, præcisionen forbilledlig, musikaliteten ligeledes. Aftenen igennem blev en stor fornøjelse. Jeg gik glad og tilfreds hjem og glæder mig til næste gang jeg får mulighed for at opleve dem.

Frans Rasmussen, dirigent

 

 

Jeg forsvinder hen i orkestrets musik og får kuldegysninger

– Anne Louise Slott Thorborg

 

 

 

Musikken var et storartet indslag, vi nød hver tone

– Mogens Wenzel Andreasen

 

 

 

Kære Mogens Andresen. Tak til dig og dine musikere for den udsøgte musik!  Alle var fulde af komplimenter og anerkendelse ikke mindst til Angelica Asp.

– Kirsten Berneke

 

 

 

Flot koncert i et og alt ! Angelica Asp ! “Man burde inte sova, när natten falder på” …….. gav ståpels……. som de siger i Sverige. Føler sig fantastisk godt til mode.”

– Per Olof Johansson, forfatter

 

 

 

 Tak for en fornem koncert med dig og dit ensemble. Ros til jer alle for fremragende spil  – Kort og godt! En flot nytårsforestilling.

– Per Larsen, tidligere solohornist i Radiounderholdningsorkestret.

 

 

 

Shakespeare Festival satte forrygende punktum

– Helsingør Dagblad

 

 

 

Dania Brass Quintet på StormP-Museet. De to ting klæder hinanden. Den herlige, humoristiske tilgang og ikke mindst den høje musiske kvalitet faldt virkelig i de mange tilhøreres smag. Fortællingen om den musik, der spilles og de små musikalske eventyr var helt i top. Der findes få bedre fortællere end professoren. 

– Torben Nielsen, tdl. arrangør af Onsdagskoncerterne. Søn af solotrompetist og komponist Hans Peter Nielsen

 

 

 

DANIA INSTRUMENTER

KONTAKT: DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

 

Mogens Andresen