DANIA BRASS ENSEMBLE

   

DANIA BRASS STORE BESÆTNING SPILLER PÅ KRONBORG TIL “HAMLET IN CONCERT” 

 

KONTAKT: DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: (45) 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

Medlemmerne af Dania Brass Ensemble kommer fra kredsen omkring de studerende på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor de har haft sammenspil hos Professor Mogens Andresen.

 

De er således i dag alle aktive musikere, med ansættelser i bl.a. Det Kongelige Kapel, Odense Symfoniorkester, Ålborg Symfoniorkester, Den Kongelige Livgardes Musikkorps, Det Ny Teater, eller som freelancere.

 

Nu har de fået lyst til at spille sammen igen, og de har fået deres tidligere lærer med på ideen. Dania Brass Ensemble spiller i forskellige formationer, fra 5 til helt op til 12 messingblæsere, 2 slagtøjsspillere og med Angelica Asp som vokal solist. Som ”Dania Consort” spiller ensemblet også på historiske instrumenter, zinker (et blokfløjte lignende instrument med trompetmundstykke) og barokbasuner.

 

De har alle en stor erfaring med at optræde i mange forskellige sammenhænge, og det nye ensemble’s repertoire er da også meget alsidigt, lige fra renaissancemusik fra Christian IV’s hof, over ny kompositionsmusik til Jazz-præget underholdningsmusik, og “historier” med musik. Og al musikken er arrangeret af dem selv.

 

DANIA BRASS ENSEMBLE i MELLEMSTOR UDGAVE

FRA EN SKOLEKONCERT MED DANIA BRASS ENSEMBLE

 

 

 

 

                                         Anthony Holborne – 3 Danse spillet af Dania Brass’ Messingkvintet og slagtøj

 

Marin Marais – Le Basque spillet af Dania Brass’ mellemstore besætning

 

Richard Strauss – Festmusik der Stadt Wien spillet af Dania Brass’ helt store besætning

 

ANGELICA ASP – SOPRAN er Dania Brass Ensembles sangsolist. Hun er uddannet fra DKDM og har debuteret fra solistklassen  på Syddansk Musikkonservatorium. Hun har sunget roller som Ottilie i “Sommer i Tyrol”, Valencienne i “Den Glade Enke” og Annina i “La Traviata” og medvirket som korist i opsætninger på Det Kgl. Teater, Opera Hedeland og Malmö Opera. Angelica har medvirket som solist i adskillige performance på Lilith Performance Studio i Malmö, bl.a. Morgan Schagerberg: ”Konservburksdjungeln” ved ”ACTS” på Museet for Samtidskunst i Roskilde og Lilibeth Cuenca Rasmussen: ”Mis United”. Hun er medlem af renæssance- og barokensemblet Violon-Banden, husorkester ved Rosenborg Slot.

Tidlig aften. Medio August. 2018, Kronborg slot – Stedet er ‘Hamletscenen’.

Den fantastisk smukke scene er bygget midt i voldgraven med Kronborg slot som baggrund. På den høje scene sidder 13 musikere på række. Dania Brass er et Brass ensemble, der spiller på et højt professionelt niveau. Klangen er elegant og symfonisk, præcisionen forbilledlig, musikaliteten ligeledes. Aftenen igennem blev en stor fornøjelse. Jeg gik glad og tilfreds hjem og glæder mig til næste gang jeg får mulighed for at opleve dem.

Frans Rasmussen, dirigent

 

Jeg forsvinder hen i orkestrets musik og får kuldegysninger

– Anne Louise Slott Thorborg

 

 

Musikken var et storartet indslag, vi nød hver tone

– Mogens Wenzel Andreasen

 

 

Kære Mogens Andresen. Tak til dig og dine musikere for den udsøgte musik!  Alle var fulde af komplimenter og anerkendelse ikke mindst til Angelica Asp.

– Kirsten Berneke

 

 

Flot koncert i et og alt ! Angelica Asp ! “Man burde inte sova, när natten falder på” …….. gav ståpels……. som de siger i Sverige. Føler sig fantastisk godt til mode.”

– Per Olof Johansson, forfatter

 

 

 Tak for en fornem koncert med dig og dit ensemble. Ros til jer alle for fremragende spil  – Kort og godt! En flot nytårsforestilling.

– Per Larsen, tidligere solohornist i Radiounderholdningsorkestret.

 

 

Shakespeare Festival satte forrygende punktum

– Helsingør Dagblad

 

 

Dania Brass Quintet på StormP-Museet. De to ting klæder hinanden. Den herlige, humoristiske tilgang og ikke mindst den høje musiske kvalitet faldt virkelig i de mange tilhøreres smag. Fortællingen om den musik, der spilles og de små musikalske eventyr var helt i top. Der findes få bedre fortællere end professoren. 

– Torben Nielsen, tdl. arrangør af Onsdagskoncerterne. Søn af solotrompetist og komponist Hans Peter Nielsen

DANIA INSTRUMENTER

KONTAKT: DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

 

Mogens Andresen