Vælg en side

DANIA BRASS

 
 
 
 
 
Dania Brass er stiftet af Ketil Christensen og Mogens Andresen. Ketil Christen har været ansat i Det Kgl. Kapel som solotrompetist 1972 – 2016, og Mogens Andresen har været ansat samme sted som basbasunist 1974 – 1988 og som professor for messingblæserne på Det kgl. Danske Musikkonservatorium 1988 – 2012.
Som medlemmer af Det Kgl. Kapel var Ketil Christensen og Mogens Andresen med til at danne Det Kgl. Kapels Messingkvintet. Nu har de dannet Dania Brass sammen med 3 musikere fra en yngre generation der deler deres kærlighed til kammermusik for messingblæsere. Dania Brass er lejlighedsvis udvidet med Angelica Asp – sopran og Daniel Drage Lotzkat – slagtøj.

 

 

 

 
KETIL CHRISTENSEN – trompet, TANJA FANTH  ANDERSEN – trompet, TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN – horn, RONNI MILES BEBBER – trombone og  MOGENS ANDRESEN – euphonium,

 

KETIL CHRISTENSEN

 

TANJA FANTH  ANDERSEN

TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN

RONNI MILES BEBBER

 

MOGENS ANDRESEN

Som udgangspunkt er DANIA BRASS en messingkvintet men DANIA BRASS spiller også i forskellige andre formationer helt op til 14 musikere, så i ensemblet kan man også møde: Nanna Lotzkat, Karl Husum,Lars Husum, Jens Gottholdt, Dennis Andersen, Henrik Madsen og Leon Samalson – trompet, Lasse Mauritzen, Lisa Mauritzen og Oskar Lejonklo – horn, Martin Boensvang, Alex Tim Nielsen – trombone, Kristjan Berger – trombone og euphonium, Sune Wedam – bastrombone, Andre Jensen bas-trombone og tuba, Jesper Hyllested – tuba, Jakob Weber – slagtøj, Daniel Drage.Lotzkat – trombone. lur, slagtøj og arrangør.

 

 

DANIA BRASS STORE BESÆTNING SPILLER PÅ KRONBORG TIL “HAMLET IN CONCERT” 

DANIA BRASS har en stor erfaring med at optræde i mange forskellige sammenhænge lige fra kirkekoncerter, koncerter med ny musik til skolekoncerter. DANIA BRASS repertoire er da også meget alsidigt, lige fra renæssance-musik fra Christian IV’s hof, over ny kompositionsmusik til Jazz-præget underholdningsmusik, og “historier” med musik. Og al musikken er arrangeret af dem selv.
Under navnet FORTINGBRASS optræder 4 af DANIA BRASS’ basunister på sackbutts (barokbasuner) lejlighedsvis på Kronborg Slot i dragter fra Frederik 2’s tid. Fra v.: Ronni Miles Bebber, Mogens Andresen, Sune Wedam og Martin Boensvang.

 

 

FRA EN SKOLEKONCERT MED DANIA BRASS ENSEMBLE

 

 

KØBENHAVNS KULTURNAT på DET KGL. BIBLIOTEK
DANIA BRASS spiller “lydsporet” til en cirkusforestilling anno 1880. Musik arr. af Mogens Andresen & Daniel Drage
Trompet: Ketil Christensen, Karl Husum og Michael Frank Møller

 

Horn: Teddy Osbeck Rasmussen, euphonium: Lars Hastrup, tuba: Thomas Røisland, bas-trombone: Mogens Andresen

KONTAKT:

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: (45) 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

Anthony Holborne – 3 Danse spillet af Dania Brass’ Messingkvintet og slagtøj

 

Marin Marais – Le Basque spillet af Dania Brass’ mellemstore besætning

 

Richard Strauss – Festmusik der Stadt Wien spillet af Dania Brass’ helt store besætning

 

 

 

 

 

ANGELICA ASP – SOPRAN
– er Dania Brass Ensembles sangsolist. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun har medvirket i forestillinger på blandt andet Malmö Opera, Opera Hedeland og Den Fynske Opera. Medlem af barokensemblet Violon-Banden, kendt for blandt andet de historisk inspirerede lydkanalkoncerter i Christians d. 4.’s vinterstue på Rosenborg Slot. Modtager af prisen for Årets Bedste Opera/Operette-præstation (CPHCULTURE) med soloforestillingen ”Beruset” på Verdens Mindste Teater 2017 og Copenhagen Opera Festival i 2018. Jævnligt solist med Den Danske Sinfonietta og medlem af SAGA Vokalensemble.

 

 

Tidlig aften. Medio August. 2018, Kronborg slot – Stedet er ‘Hamletscenen’.
Den fantastisk smukke scene er bygget midt i voldgraven med Kronborg slot som baggrund. På den høje scene sidder 13 musikere på række. Dania Brass er et Brass ensemble, der spiller på et højt professionelt niveau. Klangen er elegant og symfonisk, præcisionen forbilledlig, musikaliteten ligeledes. Aftenen igennem blev en stor fornøjelse. Jeg gik glad og tilfreds hjem og glæder mig til næste gang jeg får mulighed for at opleve dem.
Frans Rasmussen, dirigent
Dania Brass Ensemble afholdt fredag den 29. november to julekoncerter på Marie Kruses skole.
Først på dagen for 200 elever fra 0. – 3. klasse, lidt senere på dagen for 200 elever fra 4. – 6. klasse. Julestemningen blev skabt fra start. Alle elever var glade og sang med. Eleverne fik indblik i, hvordan de enkelte instrumenter fungerer – det var de alle tydeligt meget optaget af. Musikkens effekt i film var et emne som både store og små elever ligeledes var meget optaget af. Generelt en fantastisk oplevelse for alle. Dania Brass Ensemble er meget dygtige til veksling og inddragen af elever i deres optræden – de er dygtige til at skabe nysgerrighed, undren og begejstring. Vi har fået meget fine tilbagemeldinger fra elever og lærere, der alle udtrykke at det var en super god koncert både for de små og store elever. Vi håber på, at vi kan få den samme eller en lignende fornøjelse en anden gang.
Lis R. Lau
Inspektør
Jeg forsvinder hen i orkestrets musik og får kuldegysninger
– Anne Louise Slott Thorborg
Musikken var et storartet indslag, vi nød hver tone
– Mogens Wenzel Andreasen
Kære Mogens Andresen. Tak til dig og dine musikere for den udsøgte musik!  Alle var fulde af komplimenter og anerkendelse ikke mindst til Angelica Asp.
– Kirsten Berneke
Flot koncert i et og alt ! Angelica Asp ! “Man burde inte sova, när natten falder på” …….. gav ståpels……. som de siger i Sverige. Føler sig fantastisk godt til mode.”
– Per Olof Johansson, forfatter
 
 Tak for en fornem koncert med dig og dit ensemble. Ros til jer alle for fremragende spil  – Kort og godt! En flot nytårsforestilling.
– Per Larsen, tidligere solohornist i Radiounderholdningsorkestret.
Shakespeare Festival satte forrygende punktum
– Helsingør Dagblad
Dania Brass Quintet på StormP-Museet. De to ting klæder hinanden. Den herlige, humoristiske tilgang og ikke mindst den høje musiske kvalitet faldt virkelig i de mange tilhøreres smag. Fortællingen om den musik, der spilles og de små musikalske eventyr var helt i top. Der findes få bedre fortællere end professoren. 
– Torben Nielsen, tdl. arrangør af Onsdagskoncerterne. Søn af solotrompetist og komponist Hans Peter Nielsen
Kære Mogens. 
Vil bare lige sige dig og ensemblet tak for jeres medvirken i kædeoverrækkelsen i tirsdags. Dejligt at samarbejde med proff. folk der kan indgå i et arrangement som vores. Vil nød alle jeres fine spil med dejlige klangfarver og fraceringer. Stor tak til dig og dine musikere, – håber vi mødes en anden gang.
– Sven Hansen, Rotary Frederiksberg
Vi var til Dania Brass koncert i Engholm kirken . En helt almindelig søndag blev til en smuk og rørende oplevelse. En velsignelse for sjælen, hvor man bare lytter og lader sig forføre ind i et nærmest meditativt univers.  Det var så  smukt og velspillet, så det sidder i os endnu.     
Tak,  Eva og Jørgen Vestergaard
 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT: DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

 

Mogens Andresen