Vælg en side

THORVALD HANSEN BRASS

 
 
 
 
 
THORVALD HANSEN BRASS er stiftet af Ketil Christensen og Mogens Andresen. Ketil Christen har været ansat i Det Kgl. Kapel som solotrompetist 1972 – 2016, og Mogens Andresen har været ansat samme sted som basbasunist 1974 – 1988 og som professor for messingblæserne på Det kgl. Danske Musikkonservatorium 1988 – 2012.
Som medlemmer af Det Kgl. Kapel var Ketil Christensen og Mogens Andresen med til at danne Det Kgl. Kapels Messingkvintet. Nu har de dannet THORVALD HANSEN BRASS sammen med 3 musikere fra en yngre generation der deler deres kærlighed til kammermusik for messingblæsere. Dania Brass er lejlighedsvis udvidet med Angelica Asp – sopran og Anders Karlsen/Daniel Drage – slagtøj.

 

KETIL CHRISTENSEN – trompet, TANJA FANTH  ANDERSEN – trompet, TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN – horn,
RONNI MILES BEBBER – trombone og  MOGENS ANDRESEN – euphonium,

 

KETIL CHRISTENSEN – trompet, TANJA FANTH  ANDERSEN – trompet, TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN – horn,
RONNI MILES BEBBER – trombone,  MOGENS ANDRESEN – euphonium og Angelica Asp – sang

 

 

 

KETIL CHRISTENSEN
– er uddannet på DKDM hvor han senere har været ansat som underviser. Blev som kun 19årig solotrompetist I Det kgl. Kapel. Medstifter af ”Det kgl. Kapels Brass-Ensemble” og ”Thorvald Hansen Brass”. Har optrådt som solist og foretaget mange indspilninger i ind- og udland. Prismodtager af Gade-fonden, af Gladsaxe Musikpris, ved den internationale solist-konkurrence i München, hvor han senere har siddet I juryen.

 

TANJA FANTH  ANDERSEN
– er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er en travl freelancemusiker. Prismodtager af Odd Fellow Logen. Foruden arbejdet i Th. Hansen Brass optræder hun jævnligt som solist og arbejder endvidere som dirigent og underviser.

TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN

RONNI MILES BEBBER

 

MOGENS ANDRESEN
– basbasunist i Det Kgl. Kapel 1974. – 1988, og 1988-2013 ansat som professor for messingblæserne på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, København. Medstifter af ”Det Kgl. Kapels Brass Ensemble” og ” Thorvald Hansen Brass”. Har arrangeret og komponeret en stor del af disse ensemblers repertoire. Sammen med Troels Svendsen forfatter til bogen ”Det kgl. Kapel”, verdens ældste orkester.

 

 

 

 

ANGELICA ASP – SOPRAN
– er THORVALD HANSEN BRASS sangsolist, uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun har optrådt i forestillinger på blandt andet Malmö Opera, Opera Hedeland og Den Fynske Opera. Medlem af barokensemblet Violon-Banden og modtager af prisen for Årets Bedste Opera/Operette-præstation Jævnligt solist med Den Danske Sinfonietta og medlem af SAGA Vokalensemble.

THORVALD HANSEN

 

 

THORVALD HANSEN  1847 – 1915

 

 

– var solotrompetist i Det Kgl. Kapel fra 1884 til 1915. Han blev anset for at være ikke bare den mest kendte danske trompetist, men simpelt hen den førende messingblæser i Skandinavien.  Det Kgl. Kapels solobasunist Anton Hansen (1877-1947) skriver i sine erindringer om Thorvald Hansen: “Thorvald Hansen var enestående. At høre ham udføre de forskellige temaer i f.eks. Wagners operaer var en nydelse. Selv mindre soli, der ofte forekommer i de ældre balletter, blev udført så pragtfuldt, at man stedse glædede sig over dem. Denne kunstner havde en fænomenal embouchure; der var ikke den mindste antydning af anstrengelse at se på hans ansigt, selv om han blæste med fuld kraft. Næppe nogen, det være sig her eller i udlandet, har haft så smuk en tone, og han overdrev aldrig et forte eller et fortissimo.” 
Udover at være udøvende trompetist var Thorvald Hansen en aktiv musiker på flere måder: Han var en organist-vikar for J.P.E.Hartmann i Frue Kirke, om sommeren bratchist i Tivolis Orkester og vicedirigent for Georg Lumbye samme sted, han blev den første trompetlærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, – og så var han komponist. Både som musiker og som komponist arbejdede han ihærdigt for at få etableret messingblæsere som solister og kammermusikere.

Som udgangspunkt er DANIA BRASS en messingkvintet men DANIA BRASS spiller også i forskellige andre formationer helt op til 14 musikere, så i ensemblet kan man også møde: Nanna Lotzkat, Karl Husum,Lars Husum, Jens Gottholdt, Dennis Andersen, Henrik Madsen og Leon Samalson – trompet, Lasse Mauritzen, Lisa Mauritzen og Oskar Lejonklo – horn, Martin Boensvang, Alex Tim Nielsen – trombone, Kristjan Berger – trombone og euphonium, Sune Wedam – bastrombone, Andre Jensen bas-trombone og tuba, Jesper Hyllested – tuba, Jakob Weber – slagtøj, Anders Karlsen – slagtøj, Daniel Drage.Lotzkat – trombone. lur, slagtøj og arrangør.

 

 

DANIA BRASS STORE BESÆTNING SPILLER PÅ KRONBORG TIL “HAMLET IN CONCERT” 

THORVALD HANSEN BRASS har en stor erfaring med at optræde i mange forskellige sammenhænge lige fra kirkekoncerter, koncerter med ny musik til skolekoncerter. DANIA BRASS repertoire er da også meget alsidigt, lige fra renæssance-musik fra Christian IV’s hof, over ny kompositionsmusik til Jazz-præget underholdningsmusik, og “historier” med musik. Og al musikken er arrangeret af dem selv.
Under navnet FORTINGBRASS optræder 4 af THORVALD HANSEN BRASS
basunister på sackbutts (barokbasuner) lejlighedsvis på Kronborg Slot i dragter fra Frederik 2’s tid. Fra v.: Ronni Miles Bebber, Mogens Andresen, Sune Wedam og Martin Boensvang.

 

 

FRA EN SKOLEKONCERT MED THORVALD HANSEN BRASS ENSEMBLE

 

 

KØBENHAVNS KULTURNAT på DET KGL. BIBLIOTEK
THORVALD HANSEN BRASS spiller “lydsporet” til en cirkusforestilling anno 1880. Musik arr. af Mogens Andresen & Daniel Drage
Trompet: Ketil Christensen, Karl Husum og Michael Frank Møller

 

Horn: Teddy Osbeck Rasmussen, euphonium: Lars Hastrup, tuba: Thomas Røisland, bas-trombone: Mogens Andresen

KONTAKT:

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: (45) 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

Anthony Holborne – 3 Danse spillet af Thorvald Hansen Brass’ Messingkvintet og slagtøj

 

Marin Marais – Le Basque spillet af Thorvald Hansen Brass’ mellemstore besætning

 

Richard Strauss – Festmusik der Stadt Wien spillet af Thorvald Hansen Brass’ helt store besætning

 

 

 

 

 

ANGELICA ASP – SOPRAN
– er THORVALD HANSEN BRASS sangsolist. Hun er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun har medvirket i forestillinger på blandt andet Malmö Opera, Opera Hedeland og Den Fynske Opera. Medlem af barokensemblet Violon-Banden, kendt for blandt andet de historisk inspirerede lydkanalkoncerter i Christians d. 4.’s vinterstue på Rosenborg Slot. Modtager af prisen for Årets Bedste Opera/Operette-præstation (CPHCULTURE) med soloforestillingen ”Beruset” på Verdens Mindste Teater 2017 og Copenhagen Opera Festival i 2018. Jævnligt solist med Den Danske Sinfonietta og medlem af SAGA Vokalensemble.

 

 

Tidlig aften. Medio August. 2018, Kronborg slot – Stedet er ‘Hamletscenen’.
Den fantastisk smukke scene er bygget midt i voldgraven med Kronborg slot som baggrund. På den høje scene sidder 13 musikere på række.
THORVALD HANSEN BRASS er et Brass ensemble, der spiller på et højt professionelt niveau. Klangen er elegant og symfonisk, præcisionen forbilledlig, musikaliteten ligeledes.
Aftenen igennem blev en stor fornøjelse. Jeg gik glad og tilfreds hjem og glæder mig til næste gang jeg får mulighed for at opleve dem.
Frans Rasmussen, dirigent
THORVALD HANSEN BRASS afholdt fredag den 29. november to julekoncerter på Marie Kruses skole.
Først på dagen for 200 elever fra 0. – 3. klasse, lidt senere på dagen for 200 elever fra 4. – 6. klasse. Julestemningen blev skabt fra start. Alle elever var glade og sang med. Eleverne fik indblik i, hvordan de enkelte instrumenter fungerer – det var de alle tydeligt meget optaget af. Musikkens effekt i film var et emne som både store og små elever ligeledes var meget optaget af. Generelt en fantastisk oplevelse for alle. Dania Brass Ensemble er meget dygtige til veksling og inddragen af elever i deres optræden – de er dygtige til at skabe nysgerrighed, undren og begejstring. Vi har fået meget fine tilbagemeldinger fra elever og lærere, der alle udtrykke at det var en super god koncert både for de små og store elever. Vi håber på, at vi kan få den samme eller en lignende fornøjelse en anden gang.
Lis R. Lau
Inspektør
Jeg forsvinder hen i orkestrets musik og får kuldegysninger
– Anne Louise Slott Thorborg
Musikken var et storartet indslag, vi nød hver tone
– Mogens Wenzel Andreasen
Kære Mogens Andresen. Tak til dig og dine musikere for den udsøgte musik!  Alle var fulde af komplimenter og anerkendelse ikke mindst til Angelica Asp.
– Kirsten Berneke
Flot koncert i et og alt ! Angelica Asp ! “Man burde inte sova, när natten falder på” …….. gav ståpels……. som de siger i Sverige. Føler sig fantastisk godt til mode.”
– Per Olof Johansson, forfatter
 
 Tak for en fornem koncert med dig og dit ensemble. Ros til jer alle for fremragende spil  – Kort og godt! En flot nytårsforestilling.
– Per Larsen, tidligere solohornist i Radiounderholdningsorkestret.
Shakespeare Festival satte forrygende punktum
– Helsingør Dagblad
THORVALD HANSEN BRASS Quintet på StormP-Museet. De to ting klæder hinanden. Den herlige, humoristiske tilgang og ikke mindst den høje musiske kvalitet faldt virkelig i de mange tilhøreres smag. Fortællingen om den musik, der spilles og de små musikalske eventyr var helt i top. Der findes få bedre fortællere end professoren. 
– Torben Nielsen, tdl. arrangør af Onsdagskoncerterne. Søn af solotrompetist og komponist Hans Peter Nielsen
Kære Mogens. 
Vil bare lige sige dig og ensemblet tak for jeres medvirken i kædeoverrækkelsen i tirsdags. Dejligt at samarbejde med proff. folk der kan indgå i et arrangement som vores. Vil nød alle jeres fine spil med dejlige klangfarver og fraceringer. Stor tak til dig og dine musikere, – håber vi mødes en anden gang.
– Sven Hansen, Rotary Frederiksberg
Vi var til THORVALD HANSEN BRASS koncert i Engholm kirken . En helt almindelig søndag blev til en smuk og rørende oplevelse. En velsignelse for sjælen, hvor man bare lytter og lader sig forføre ind i et nærmest meditativt univers.  Det var så  smukt og velspillet, så det sidder i os endnu.     
Tak,  Eva og Jørgen Vestergaard
 

 

 

 

 

 

KONTAKT: DANIEL DRAGE SØRENSEN   Tlf.: +(45) 50 51 21 79   Mail: daniel@dragenotation.dk

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: 20423846   Mail: ma@mogensandresen.dk

 

Mogens Andresen