Vælg en side

THORVALD HANSEN BRASS

 
THORVALD HANSEN BRASS er stiftet af Ketil Christensen og Mogens Andresen. Som medlemmer af Det Kgl. Kapel var Ketil Christensen og Mogens Andresen med til at danne Royal Danish Brass. Nu har de dannet THORVALD HANSEN BRASS sammen med 3 musikere fra en yngre generation, der deler deres kærlighed til kammermusik for messingblæsere.
THORVALD HANSEN BRASS har et alsidigt virke og spiller både kammerkoncerter samt skolekoncerter mm.
THORVALD HANSEN BRASS udvides lejlighedsvist med sopran ANGELICA ASP og slagtøj ANDERS G. KARLSEN / DANIEL DRAGE, og ellers til stort ensemble.

 

 

KETIL CHRISTENSEN – trompet, TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN – horn,
MOGENS ANDRESEN – euphonium, RONNI MILES-BEBBER – trombone og
TANJA FANTH  ANDERSEN – trompet

 

 

RONNI MILES-BEBBER – trombone, KETIL CHRISTENSEN – trompet,
TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN – horn, ANGELICA  ASP – sang,
MOGENS ANDRESEN – euphonium, TANJA FANTH  ANDERSEN – trompet og
ANDERS G. KARLSEN  – slagtøj

 

 

KETIL CHRISTENSEN
– er uddannet på DKDM hvor han senere har været ansat som underviser. Blev som kun 19 årig solotrompetist I Det kgl. Kapel. Medstifter  THORVALD HANSEN BRASS og royal Danish Brass (Det Kgl. Kapels Brass ensamble). Har været underviser på det Kgl. danske musikkonservatorium. Har optrådt som solist og foretaget mange indspilninger i ind- og udland. Prismodtager af Gade-fonden, af Gladsaxe Musikpris, ved den internationale solist-konkurrence i München, hvor han senere har siddet I juryen.

 

TANJA FANTH  ANDERSEN
– er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og er en travl freelancemusiker. Prismodtager af Odd Fellow Logen. Foruden arbejdet i Thorvald Hansen Brass optræder hun jævnligt som solist og arbejder endvidere som dirigent og underviser.

 

TEDDY OSBÆCK RASMUSSEN
– er uddannet på DKDM og har omfattende freelance-virksomhed i danske symfoniorkestre og kammerensembler

 

 

RONNI MILES-BEBBER
– er uddannet på DKDM som basunist og arbejder som musiker ved Den kgl. Livgarde. Ved siden af det, arbejder han freelance ved blandt andet Danmarks Underholdningsorkester og spiller solo i mange kirker ved særlige lejligheder.

 

 

MOGENS ANDRESEN
– basbasunist i Det Kgl. Kapel 1974 – 1988, og 1988 – 2013 ansat som professor for messingblæserne på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, København. Medstifter af Royal Danish Brass (Det Kgl. Kapels Brass ensamble) og THORVALD HANSEN BRASS. Har arrangeret og komponeret en stor del af disse ensemblers repertoire. Sammen med Troels Svendsen forfatter til bogen ”Det kgl. Kapel, verdens ældste orkester”.

 

 

ANGELICA ASP – SOPRAN
– er THORVALD HANSEN BRASS’ sangsolist, uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og solistklassen ved Syddansk Musikkonservatorium. Hun har optrådt i forestillinger på blandt andet Malmö Opera, Opera Hedeland og Den Fynske Opera. Medlem af barokensemblet Violon-Banden og modtager af prisen for Årets Bedste Opera/Operette-præstation. Jævnligt solist med Den Danske Sinfonietta og medlem af SAGA Vokalensemble.

 

ANDERS G. KARLSEN – SLAGTØJ
– er THORVALD HANSEN BRASS’ slagtøjsspiller, uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Arbejder i ind- og udland som janitshar, paukist, og xylofonsolist.
Har komponeret og arrangeret musik for forskellige besætninger, primært slagtøjsensembler. Optræder lejlighedsvist som dirigent for forskellige orkestre.
Har undervist i garderkorps, musikskoler og orkestre over hele landet.

.

 

THORVALD HANSEN  1847 – 1915
THORVALD HANSEN BRASS er opkaldt efter Thorvald hansen der var solotrompetist i Det Kgl. Kapel fra 1884 til 1915. Han blev anset for at være ikke bare den mest kendte danske trompetist, men simpelt hen den førende messingblæser i Skandinavien.  Det Kgl. Kapels solobasunist Anton Hansen (1877-1947) skriver i sine erindringer om Thorvald Hansen: “Thorvald Hansen var enestående. At høre ham udføre de forskellige temaer i f.eks. Wagners operaer var en nydelse. Selv mindre soli, der ofte forekommer i de ældre balletter, blev udført så pragtfuldt, at man stedse glædede sig over dem. Denne kunstner havde en fænomenal embouchure; der var ikke den mindste antydning af anstrengelse at se på hans ansigt, selv om han blæste med fuld kraft. Næppe nogen, det være sig her eller i udlandet, har haft så smuk en tone, og han overdrev aldrig et forte eller et fortissimo.” 
Udover at være udøvende trompetist var Thorvald Hansen en aktiv musiker på flere måder: Han var en organist-vikar for J.P.E.Hartmann i Frue Kirke, om sommeren bratchist i Tivolis Orkester og vicedirigent for Georg Lumbye samme sted, han blev den første trompetlærer på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, – og så var han komponist. Både som musiker og som komponist arbejdede han ihærdigt for at få etableret messingblæsere som solister og kammermusikere.

 

OMTALE

 

Klangen er elegant og symfonisk, præcisionen forbilledlig, musikaliteten ligeledes. Aftenen igennem blev en stor fornøjelse.
– Frans Rasmussen, dirigent

 

 

 

Julestemningen blev skabt fra start. Alle elever var glade og sang med. Generelt en fantastisk oplevelse for alle. Vi har fået meget fine tilbagemeldinger fra elever og lærere, der alle udtrykke at det var en super god koncert både for de små og store elever. 
– Lis R. Lau, Inspektør på Marie Kruses skole

 

 

 

Jeg forsvinder hen i orkestrets musik og får kuldegysninger
– Anne Louise Slott Thorborg

 

 

 

Musikken var et storartet indslag, vi nød hver tone
– Mogens Wenzel Andreasen

 

 

 

Tak til dig og dine musikere for den udsøgte musik!  Alle var fulde af komplimenter og anerkendelse.
– Kirsten Berneke

 

 

 

Flot koncert i et og alt ! Angelica Asp ! “Man burde inte sova, när natten falder på” …….. gav ståpels……. som de siger i Sverige. Føler sig fantastisk godt til mode.
– Per Olof Johansson, forfatter

 

 

 

Tak for en fornem koncert med jeres ensemble. Ros til jer alle for fremragende spil. Kort og godt! En flot nytårsforestilling.
– Per Larsen, tidligere solohornist i Radiounderholdningsorkestret

 

 

THORVALD HANSEN BRASS på Storm P Museet. De to ting klæder hinanden. Den herlige, humoristiske tilgang og ikke mindst den høje musiske kvalitet faldt virkelig i de mange tilhøreres smag. Fortællingen om den musik, der spilles og de små musikalske eventyr var helt i top. Der findes få bedre fortællere end professoren. 
– Torben Nielsen, tidl. arrangør af Onsdagskoncerterne

 

 

 

Vil bare lige sige ensemblet tak for jeres medvirken i kædeoverrækkelsen i tirsdags. Dejligt at samarbejde med proff. folk der kan indgå i et arrangement som vores. Vi nød alle jeres fine spil med dejlige klangfarver og fraseringer.
– Sven Hansen, Rotary Frederiksberg

 

 

 

Vi var til THORVALD HANSEN BRASS koncert i Engholm kirken . En helt almindelig søndag blev til en smuk og rørende oplevelse. En velsignelse for sjælen, hvor man bare lytter og lader sig forføre ind i et nærmest meditativt univers.  Det var så  smukt og velspillet, så det sidder i os endnu.
– Eva og Jørgen Vestergaard

 

 

 

Shakespeare Festival satte forrygende punktum
– Helsingør Dagblad

 

 

THORVALD HANSEN BRASS’ STORE BESÆTNING SPILLER PÅ KRONBORG TIL “HAMLET IN CONCERT”

 

FRA SKOLEKONCERT

 

 

 

KONTAKT:

MOGENS ANDRESEN   Tlf.: 20 42 38 46   Mail: ma@mogensandresen.dk

 

Mogens Andresen